Verzorging

Mijn advies om je weaves optimaal te verzorgen.

BORSTELEN

1. Borstel het haar altijd goed. Begin bij de punten (en met de andere hand houdt je het haar bovenaan vast, zodat je niet het haar uittrekt met kammen) en werk zo geleidelijk naar de hoofdhuid toe.
2. Ontwar je haar iedere dag, zodat er geen knopen kunnen ontstaan. Neem goed de tijd om het grondig te doorkammen en klitten te verwijderen.
3. Borstel je haar heel goed door, voordat je het haar gaat wassen.
4. Het haar nooit borstelen of kammen als het nat is. Föhn het eerst een beetje droog (iets droger dan handdoekdroog) alvorens je gaat borstelen.

WASSEN

1. Zodra de weften de eerste keer gewassen worden zetten deze nog uit. het haar wordt dus nog voller en zal zich mooi blenden met je natuurlijke haar.
2. Voor gegarandeerd mooi en zacht haar gebruik je altijd professionele verzorgingsproducten die vrij zijn van sulfaten en parabenen. Was het haar altijd met hoofd achterover gebogen, dus met de haarlengte mee. Dit ter voorkoming van klitvorming. Was je haar NIET elke dag, liefst 1 à 2 keer per week. Buiten het feit dat het gewoon heel veel werk is, is het ook niet nodig. Mocht je haar wat vet zijn, was dan alleen bovenop het stukje eigen haar waar geen weften zitten.
3. Gebruik NOOIT volume producten of fruit / citrusextracten op de wefts. Dit zet de haarschubben open, waardoor de weften onherstelbaar kunnen gaan klitten. Gebruik NOOIT zilvershampoo dit droogt het haar uit en kan een schadelijke invloed hebben op de kleur van het haar. Let op: De garantie komt dan altijd te vervallen.
4. Kam vervolgens met je vingers de conditioner of het haarmasker goed door. Let op: conditioner en masker alleen op de lengtes aanbrengen!!
5. Zorg ervoor dat er na het wassen geen resten achterblijven van shampoo of conditioner/masker, dus heel goed uitspoelen.
6. Met een handdoek het haar voorzichtig droog deppen. Niet wrijven of draaien.
7. Voor extra verzorging kun je altijd het haarmasker extra lang (of zelfs een hele nacht) laten inwerken. Wel altijd extra goed uitspoelen.

STYLING

1. Je kunt voor extra verzorging een voedend serum in de punten strijken. Dit herstellende serum beschermt de haarvezel en geeft een bijzonder mooie glans.
2. Gebruik NOOIT volume producten op de weften. Dit zet de haarschubben open, waardoor de weften onherstelbaar kunnen gaan klitten. Let op: De garantie komt dan altijd te vervallen.
3. Gebruik een haarlak zonder alcohol, dit droogt het haar teveel uit.
4. Indien je een warmte tools gebruikt (krul en/of stijltang), bescherm het haar dan met een hitte-beschermende spray.
5. Zet je krul of stijltang NOOIT warmer dan 150 graden!!
6. Gebruik altijd en uitsluitend professionele producten die vrij zijn van sulfaten en parabenen.

KLEURINGEN/PERMANENT

1. Kleuringen en permanent met een licht percentage zijn mogelijk, maar dit is geheel op eigen verantwoording en risico. Let op: De garantie komt te vervallen.
2. We raden het sterk af om de weften te ontkleuren/bleken. Dit is een schadelijk proces waarbij de kwaliteit van de weften nadelig zal veranderen. Let op: De garantie komt te vervallen.
3. Als je het haar gaat verven, let er dan op dat de kleur anders kan uitvallen dan op je natuurlijke haar. Dit omdat de weften een ander DNA hebben en al eens zijn bewerkt. Test altijd van te voren de kleur op een klein stukje om zeker te zijn hoe de kleur uitvalt. Let op: De garantie komt te vervallen.

DO’S & DON’TS

1. Draag het haar met slapen vast, dit voorkomt onnodige verwarringen.
2. Niet met nat haar gaan slapen. Dit kan onherstelbare knoopvorming veroorzaken.
3. Producten die zwavelhoudende stoffen bevatten (Thermaalbad), tasten de weften aan en dienen daardoor beter te worden vermeden.
4. Zwemmen (chloor / zoutwater) is zeer slecht voor de kwaliteit van het haar. Draag een badmuts of steek het haar helemaal omhoog zodat het (bijna) niet nat wordt. Mocht je toch onder water gaan, spoel daarna dan meteen het haar goed uit (dus na ELKE zwembeurt), en was het met de aanbevolen shampoo en conditioner. Laat nooit het zout / chloor in het haar trekken! Let op: De garantie komt te vervallen.
5. Laat je weften geregeld checken. Zeker tegen het einde van de draagtijd. Dit om te voorkomen dat je te lang doorloopt met de weften en het eigen haar kan breken

PAS OP

1. Opgelet met zonnebrandcrème! Blonde hairextensions kunnen verkleuren als het in contact komt met zonnebrandcrème. Let op als je van plan bent lekker van het zonnetje te genieten dat je haar en hairextensions niet in contact komt met de delen van je lichaam die je hebt in gesmeerd. Let ook op je handen als je regelmatig met je handen door je haar gaat. Sommige merken zonebrandcrème bevatten een extra bruiner. Als je haar en hairextensions daarmee in aanraking komt, kan je haar oranje gaan kleuren.

Verleng je haar is niet aansprakelijk voor verkleuren van de weften.